Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 2
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Normele metodologice privind plata impozitului pe constructii speciale au fost aprobate de Guvern
Publicat: 22 mai 2014


Normele metodologice care clarifica modul de achitare a impozitului pe constructii, introdus recent de Guvern si pentru care prima plata trebuie efectuata pâna pe 26 mai, au fost aprobate de Guvern, prin hotarâre, în sedinta de marti.

Normele sunt aprobate dupa ce mai multi reprezentanti ai mediului de afaceri au reclamat ca nu stiu înca în mod clar cum trebuie calculat impozitul, deoarece nu exista norme de aplicare desi noua taxa a fost introdusa de la începutul anului.

Problema i-a fost reclamata direct si premierului Victor Ponta, în urma cu doua saptamâni, într-o discutie cu directorii companiei Electromagnetica Bucuresti, acestia spunând ca nu au înca o idee clara legata de modul în care "s-ar pune problema privind taxa pe lucrari speciale".

Tot în acea zi, înainte sa ajunga la Electromagnetica, premierul Ponta a fost întrebat de jurnalisti ce se va întâmpla cu "taxa pe stâlp", deoarece ar trebui sa fie încasata pâna pe 26 mai si nu exista norme de aplicare, si a raspuns: "Cam de vreo 100 de ori v-am zis, va mai zicem a 101-a oara si o sa ma întrebati din nou, si anume: ne-am întâlnit si cu mediul de afaceri, toata lumea a înteles foarte clar ce are de raportat si ce are de platit. Mai departe, ce sa va spun?".

Guvernul a introdus de la începutul anului un impozit pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei.

Impozitul este aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de încarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.

La sfârsitul lunii aprilie, premierul Ponta a declarat ca Guvernul va obtine din impozitarea constructiilor speciale un surplus de venituri, cu mult peste tinta stabilita în mod precaut de Fondul Monetar International, care reprezinta unul dintre principalele argumente pentru a reduce contributiile de asigurari sociale.

Şi ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a precizat ca numai dintr-un subgrup de companii impozitate se obtine mai mult de un miliard lei, fata de prognoza initiala de venituri astfel atrase de doar 488 milioane lei, stabilita, potrivit premierului, la solicitarea FMI.

Mai multe informatii pe mediafax.ro
impozit, constructii, speciale, taxa, stalp, 2014, ponta

Top accesari azi

Declararea impozitului retinut de la nerezidenti ...[4]

Depunerea si completarea Declaratiei 394 in 2015...[4]

In atentia societatilor si companiilor nationale!...[3]

Republicarea actelor normative, la aceeasi data cu publicarea legii de amendare...[3]

Taxa pe valoarea adaugata de pe bonurile fiscale poate fi dedusa ...[3]

Vineri, 20 decembrie 2013 inclusiv, termen pentru unele obligatii fiscale ...[2]

Cotele de contributii de asigurari sociale pentru anul 2014 ...[2]

Sustinerea entitatilor nonprofit ...[2]

Proiect normativ in dezbatere publica ...[2]

Perioada fiscala a taxei pe valoarea adaugata ...[2]

Stabilirea rezidentei fiscale in Romania a persoanelor fizice...[2]

In atentia persoanelor fizice care obtin venituri din activitati independente si beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului! ...[2]

Instructiuni de completare a formularului 012 - Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit...[2]

Obligatii declarative cu termene in luna februarie 2014 ...[2]

Raspunderea solidara in cazul recuperarii creantelor fiscale...[2]

Cursul de schimb valutar utilizat la calculul cifrei de afaceri la 31.12.2014...[2]

CASS in cota de 5,5 la suta datorata de persoane fizice pentru anumite categorii de venituri ...[2]

Ordinul 1529 din 10.10.2012 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (097) Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la inc...[2]

Modificarea unor formulare fiscale ...[2]

A fost publicat OMFP 1682/2014 – modificare OMFP 2389/2010 (procedura noua valorificare perisabilitati)...[2]