• 0722 - 39 69 59
  • info@descarc.ro

Elevii din clasele primare vor beneficia de transport gratuit la școală

ian. 13, 2022 Utile

Elevii din clasele primare vor beneficia de transport gratuit la școală, începând cu prima zi a anului școlar 2022-2023.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, actul normativ pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, care prevede că elevii din ciclul primar vor putea beneficia de transport specializat din sau către unitatea de învățământ, cheltuielile fiind asigurate de la bugetul de stat, prin virament, către unitățile administrativ-teritoriale. „

În municipii și orașe, elevii din învățământul primar care urmează cursurile unei școli de stat, private sau denumite autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat precum excursii școlare, pentru transport de la/la școală.

Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură de la bugetul de stat, prin virament, către unitățile administrativ-teritoriale”, prevede legea.

Prevederile vor intra in vigoare incepand cu prima zi a anului scolar 2022 – 2023.

Inițiatorul actului normativ face în continuare lobby și pentru mese gratuite în creșe și grădinițe

Inițiatorul legii, deputatul Robert Sighiartău a precizat că următorul sau obiectiv pentru copii și familii este adoptarea unei alte propuneri legislative privind asigurarea unei alimentații sănătoase și gratuite pentru copiii de la creșe și grădinițe.

„Proiectul de lege a ajuns la Cameră, la Comisia pentru învățământ. Nu am orgolii de autor, important este ca proiectul să treacă într-o formulă prin consens și fără tergiversări, iar copiii să beneficieze de prevederile lui.

Mă voi lupta pentru asta. Copiii și familiile României merită tot ce e mai bun”, spune pe pagina sa de socializare deputatul Robert Sighiartău.

De mona

3 comentarii la „Elevii din clasele primare vor beneficia de transport gratuit la școală”
  1. This is the perfect blog for anyone who wishes to find out about this topic. You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has been discussed for many years. Excellent stuff, just great!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere de 30% la prima descărcare?

X
0
    0
    Coș
    Coșul este golMagazin