Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 1
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Normele metodologice privind plata impozitului pe constructii speciale au fost aprobate de Guvern
Publicat: 22 mai 2014


Normele metodologice care clarifica modul de achitare a impozitului pe constructii, introdus recent de Guvern si pentru care prima plata trebuie efectuata pâna pe 26 mai, au fost aprobate de Guvern, prin hotarâre, în sedinta de marti.

Normele sunt aprobate dupa ce mai multi reprezentanti ai mediului de afaceri au reclamat ca nu stiu înca în mod clar cum trebuie calculat impozitul, deoarece nu exista norme de aplicare desi noua taxa a fost introdusa de la începutul anului.

Problema i-a fost reclamata direct si premierului Victor Ponta, în urma cu doua saptamâni, într-o discutie cu directorii companiei Electromagnetica Bucuresti, acestia spunând ca nu au înca o idee clara legata de modul în care "s-ar pune problema privind taxa pe lucrari speciale".

Tot în acea zi, înainte sa ajunga la Electromagnetica, premierul Ponta a fost întrebat de jurnalisti ce se va întâmpla cu "taxa pe stâlp", deoarece ar trebui sa fie încasata pâna pe 26 mai si nu exista norme de aplicare, si a raspuns: "Cam de vreo 100 de ori v-am zis, va mai zicem a 101-a oara si o sa ma întrebati din nou, si anume: ne-am întâlnit si cu mediul de afaceri, toata lumea a înteles foarte clar ce are de raportat si ce are de platit. Mai departe, ce sa va spun?".

Guvernul a introdus de la începutul anului un impozit pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei.

Impozitul este aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de încarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.

La sfârsitul lunii aprilie, premierul Ponta a declarat ca Guvernul va obtine din impozitarea constructiilor speciale un surplus de venituri, cu mult peste tinta stabilita în mod precaut de Fondul Monetar International, care reprezinta unul dintre principalele argumente pentru a reduce contributiile de asigurari sociale.

Şi ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a precizat ca numai dintr-un subgrup de companii impozitate se obtine mai mult de un miliard lei, fata de prognoza initiala de venituri astfel atrase de doar 488 milioane lei, stabilita, potrivit premierului, la solicitarea FMI.

Mai multe informatii pe mediafax.ro
impozit, constructii, speciale, taxa, stalp, 2014, ponta

Top accesari azi

Depunerea si completarea Declaratiei 394 in 2015...[3]

Nivelul accizelor va fi exprimat in lei, incepand de anul viitor, si indexat cu inflatia din 2016...[3]

Completarea vectorului fiscal...[3]

Optiunea pentru aplicarea sistemului TVA la incasare ...[2]

Luni, 25 noiembrie 2013 inclusiv, termen pentru unele obligatii fiscale ...[2]

Joi, 31 ianuarie 2013, termen limita pentru depunerea formularului 600 Declaratie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii...[2]

Microintreprinderile fara salariati vor fi impozitate suplimentar, cu o suma fixa trimestriala...[2]

Regimul de declarare derogatoriu - documentar fiscal ...[2]

Atributiile Oficiului National pentru Jocuri de Noroc ...[2]

Cine intocmeste si depune Situatiile financiare anuale încheiate la 31 decembrie 2013 pana la 30 mai 2014 ...[2]

Finantele: Firmele care opteaza pentru sistemul TVA la incasare in 2014 ​vor calcula cifra de afaceri pentru stabilirea plafonului de 2,25 mil. lei incluzand ...[2]

Obligatii legale referitoare la activitatea zilierilor...[2]

Cheltuieli nedeductibile la calculul venitului net ...[2]

Guvernul a avizat majorarea salariului minim brut...[2]

ANAF: Modificari privind depunerea deconturilor de TVA...[2]

Regimul fiscal al microintreprinderilor in 2013 - documentar ...[2]

Stabilirea rezidentei fiscale in Romania a persoanelor fizice...[2]

Obligatii declarative cu termene in luna noiembrie 2013 ...[2]

Modificari aduse Codului Fiscal aplicabile cu 1 septembrie 2013 - TVA...[2]

Informatii utile despre Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare, formular 390 VIES ...[2]