Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 3
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Finantele ar putea urca la 50.000 lei pentru platile in numerar pentru bunuri imobile
Publicat: 04 martie 2014


Finantele ar putea urca la 50.000 de lei plafonul tranzactiilor intre persoane fizice cu bunuri imobile, ca urmare a propunerilor venite la minister, a a declarat joi, secretarul de stat in MFP Dan Manolescu."A fost o propunere ca in zona tranzactii imobile si cu autovehicule sa existe totusi un plafon, poate cel de 10.000 de lei, care exista in general pentru tranzactii intre persoane fizice sau poate chiar mai mari, pentru ca sunt anumite tipuri de bunuri care au valoare mai mare si ar trebui sa fie un plafon extins poate la 50.000 de lei pentru bunuri"a explicat Manolescu. Potrivit secretarului de stat, astfel s-ar elimina anumite inconveniente care pot aparea in cazul unor tranzactii cu terenuri, efectuate in zona rurala.

"Sa nu uitam ca un plafon de 50.000 de lei acopera valoarea multor hectare de teren in zona rurala", a mai sus Manolescu. El a participat joi la dezbaterea publica organizata de Finante pe marginea proiectului privind limitarea platilor in numerar si a comisioanelor interbancar.

Actul normativ va fi implementat prin lege votata de Parlament, probabil in aceasta vara.

Ministerul Finantelor a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta care releva ca Guvernul vrea sa interzica plata in numerar pentru cumpararile de terenuri, case si masini, indiferent de valoarea acestora, atat cumparatorul, cat si vanzatorul riscand o amenda de 20% din valoarea tranzactiei.

Aceasta prevedere este valabila atat pentru firme, cat si pentru populatie si cuprinde toate tipurile de imobil, precum si orice fel de autovehicul, indiferent daca este la prima vanzare sau second-hand.

De asemenea, Guvernul introduce noi plafoane privind platile maxime pe care firmele le pot efectua zilnic in numerar, precum si platile in numerar pe care poate sa le faca populatia catre firme.

Astfel, platile in numerar pe care le pot efectua firmele intre ele si catre persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, si va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plati intre persoanele fizice.

In prezent, plafoanele zilnice pentru platile in numerar intre firme sunt de 10.000 de lei pe zi, respectiv de 5.000 de lei catre acelasi furnizor si de 10.000 de lei in cazul platilor catre retelele de magazine de tipul Cash&Carry, nivel care va fi pastrat.

Mai multe informatii pe hotnews.ro
plafon, plati, numerar, bunuri, imobile

Top accesari azi

Nivelul accizelor va fi exprimat in lei, incepand de anul viitor, si indexat cu inflatia din 2016...[3]

Microintreprinderile fara salariati vor fi impozitate suplimentar, cu o suma fixa trimestriala...[2]

Cine intocmeste si depune Situatiile financiare anuale īncheiate la 31 decembrie 2013 pana la 30 mai 2014 ...[2]

Modificarea Legii Contabilitatii prin Ordonanta de urgenta nr. 79 din 10 decembrie 2014 – partea I...[2]

In atentia persoanelor fizice care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor! ...[2]

Noutati OMFP 1802/2014: Tratamentul contabil al stimulentelor acordate la incheierea sau renegocierea unor contracte-preluarea prevederilor interpretarii SIC 1...[2]

ANAF: Modificari privind depunerea deconturilor de TVA...[2]

Modificari aduse Codului Fiscal aplicabile cu 1 septembrie 2013 - TVA...[2]

Atributiile Oficiului National pentru Jocuri de Noroc ...[2]

Stabilirea rezidentei fiscale in Romania a persoanelor fizice...[2]

NOU! Modificarea, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA...[2]

Optiunea pentru aplicarea sistemului TVA la incasare ...[2]

Depunerea si completarea Declaratiei 394 in 2015...[2]

Ordin privind valoarea sumei lunare indexate care se acordă sub forma de tichete de cresa pentru semestrul II al anului 2012...[2]

Contributii salariale 2015...[2]

Declaratia 200 aferenta anului 2012 - documentar fiscal...[2]

Completarea vectorului fiscal...[2]

Regimul fiscal al microintreprinderilor in 2013 - documentar ...[2]

Joi, 31 ianuarie 2013, termen limita pentru depunerea formularului 600 Declaratie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii...[2]

Obligatii declarative cu termene in luna februarie 2014 ...[1]