Mobil
Descarca 112 | Depune 112 | Verifica 112 | COR 2014 | CAEN 2014 | Cod Fiscal 2015 | Revisal     Notificare prin email  Notificare prin facebook  Notificare prin Google Plus  Notificare prin twitter  Notificare prin RSS  Notificare Calendar Obligatii fiscale prin Google Calendar/SMS         Useri online Online: 1
   
 
    Acasa   Programe Noutati Legislatie TVA Fiscalitate Salarizare Contabilitate Diverse Documente Intrebari?  
 
Atentie la certificarea declaratiilor fiscale! A devenit optionala, dar firmele care nu o fac ar putea fi controlate mai des de Fisc
Publicat: 04 martie 2014


Certificarea declaratiilor fiscale nu mai este obligatorie pentru contribuabili, conform celor mai recente modificari aduse Codului de procedura fiscala, dar aceasta va reprezenta totusi un criteriu de evaluare in analiza de risc efectuata de Fisc in scopul selectarii contribuabililor pentru inspectia fiscala.

Certificarea declaratiilor fiscale nu mai este obligatorie pentru contribuabili, conform celor mai recente modificari aduse Codului de procedura fiscala, dar aceasta va reprezenta totusi un criteriu de evaluare in analiza de risc efectuata de Fisc in scopul selectarii contribuabililor pentru inspectia fiscala.
pub Apartamente deosebite in centrul orasului, finisaje premium.

"Contribuabilii pot opta pentru certificarea declaratiilor fiscale, inclusiv a declaratiilor fiscale rectificative, anterior depunerii acestora la organul fiscal de catre un consultant fiscal care a dobandit aceasta calitate potrivit reglementarilor legale cu privire la organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala si care este inscris ca membru activ in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala", conform modificarilor aduse Codului Fiscal prin ordonanta de urgenta.

Firmele au scapat astfel de cosmarul certificarii tuturor declaratiilor fiscale inainte de depunerea lor la Fisc, insa contribuabilii care nu vor sa aiba batai de capt cu inspectorii ANAF ar trebui sa se conformeze.

Guvernul mentioneaza ca certificarea declaratiilor fiscale de catre un consultant fiscal reprezinta un criteriu de evaluare in analiza de risc efectuata de organul fiscal in scopul selectarii contribuabililor pentru inspectia fiscala.
Ce inseamna acest lucru?

Fiscul are un departament special dedicat evaluarii riscurilor fiscale in cazul contribuabililor, o metodologie si un sistem de punctare prin care isi stabileste prioritatile cand vine vorba de inceperea inspectiilor fiscale.

Spre exemplu, firmele care inregistreaza pierderi de ani de zile fara sa isi declare insolventa sau falimentul sunt depunctate. La fel si cele care au sume de TVA de primit, dar nu solicita rambursarea, pentru ca in opinia Fiscului acestea au ceva de ascuns.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Legal-Business/162441/certificarea-declaratiilor-fiscale.html#ixzz2uypLXvMA

certificare, declaratii, anaf, obligatorie

Top accesari azi

Completarea vectorului fiscal...[4]

Modificari aduse Codului Fiscal aplicabile cu 1 septembrie 2013 - TVA...[4]

Contributii salariale 2015...[3]

Depunerea si completarea Declaratiei 394 in 2015...[3]

Nivelul accizelor va fi exprimat in lei, incepand de anul viitor, si indexat cu inflatia din 2016...[3]

Regimul de declarare derogatoriu - documentar fiscal ...[3]

Obligatii legale referitoare la activitatea zilierilor...[3]

Persoanele fizice datoreaza CASS si pentru alte categorii de venituri ...[2]

In atentia persoanelor juridice care au cel putin 50 de angajati ...[2]

Normele metodologice privind plata impozitului pe constructii speciale au fost aprobate de Guvern...[2]

Modificarea Legii Contabilitatii prin Ordonanta de urgenta nr. 79 din 10 decembrie 2014 – partea I...[2]

Incepand cu 1 iulie 2013, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata este de 800 lei lunar ...[2]

Ordin privind valoarea sumei lunare indexate care se acordă sub forma de tichete de cresa pentru semestrul II al anului 2012...[2]

In atentia persoanelor fizice care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor! ...[2]

Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare, formular 390 VIES ...[2]

NOU! Modificarea, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA...[2]

Obligatii fiscale ale persoanelor fizice care obtin venituri din arenda ...[2]

Declaratia 200 aferenta anului 2012 - documentar fiscal...[2]

Taxa pe valoarea adaugata de pe bonurile fiscale poate fi dedusa ...[2]

Declararea impozitului retinut de la nerezidenti ...[2]